piatok 22. septembra 2017
Špaldové muffiny s kokosovým mliekom
Myslela som si, že keď špaldové tak tvrdé. Ale omyl vážení! Mám pocit, že so špaldovou múkou sú ešte lepšie a o štipku zdravšie.
Potrebujeme : 100g hladkej múky
100g hladkej špaldovej múky
200g cukru
4L pomletých orechov
1 prášok do pečiva
3 vajíčka
140ml hrnčeka oleja
130ml kokosového mlieka
2 lyžičky škorice
3 lyžice ríbezľového džemu
Špalodovú a hladkú múku premiešame s orechmi, škoricou a cukrom. Pridáme prášok do pečiva, vajíčka, olej a mlieko. Dobre premiešame a pridáme ríbezľový džem, najlepší s kúskami ríbezlí. Môžme ho nahradiť mrazenými čučoriedkami alebo ríbezľami.
Pri mafinách je dôležitý pomer oleja, pokiaľ sa chystáte na pečenie v košíkoch. Cesto má byť vláčne, nie moc husté, aby sa nám pekne lialo zo žufanky do košíkov.
Ak je moc husté prilejeme kokosové mlieko.
Pečieme pri teplote 170°C. Keď sú pekne hnedé, vyberieme a necháme vychladnúť.
TIP: Ak pečieme v košíkoch olej by mal byť "viditeľný" v ceste, nemôže ho byť však ani veľa, inak by sa zas košíky namočili olejom a muffiny by neboli to pravé :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára