piatok 22. septembra 2017

Špaldové muffiny s kokosovým mliekom

 
  Myslela som si, že keď špaldové tak tvrdé. Ale omyl vážení! Mám pocit, že so špaldovou múkou sú ešte lepšie a o štipku zdravšie.

Potrebujeme : 100g hladkej múky 
                       100g hladkej špaldovej múky
                       200g cukru

                       4L pomletých orechov 
                       1 prášok do pečiva 
                       3 vajíčka 
                       140ml hrnčeka oleja 
                       130ml kokosového mlieka
                       2 lyžičky škorice
                       3 lyžice ríbezľového džemu


     Špalodovú a hladkú  múku premiešame s orechmi, škoricou a cukrom. Pridáme prášok do pečiva, vajíčka, olej a mlieko. Dobre premiešame a pridáme ríbezľový džem, najlepší s kúskami ríbezlí. Môžme ho nahradiť mrazenými čučoriedkami alebo ríbezľami.
Pri mafinách je dôležitý pomer oleja, pokiaľ sa chystáte na pečenie v košíkoch. Cesto má byť vláčne, nie moc husté, aby sa nám pekne lialo zo žufanky do košíkov.
 Ak je moc husté prilejeme kokosové mlieko.
Pečieme pri teplote 170°C. Keď sú pekne hnedé, vyberieme a necháme vychladnúť.

TIP: Ak pečieme v košíkoch olej by mal byť "viditeľný" v ceste, nemôže ho byť však ani veľa, inak by sa zas košíky namočili olejom a muffiny by neboli to pravé :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára