Jeho príprava je celkom jednoduchá .
Potrebujeme:
200g maslových sušienok
120g dlhých piškót
uvarený jeden pohár zrnkovej kávy
150g masla
4 vajíčka
250ml šľahačka
500g mascarpone
120g práškového cukru
1 lyžička Nescafe Velvet
Šľahačka a kakao na dozdobenie.
Sušienky rozdevíme na múčku zmiešame s maslom a vystlieme ním dno tortovnice. Na vrch poukladáme piškóty, ktoré máčame v káve.
Pripravíme si krém:
Mascarpone s vajíčkami, cukrom a šľahačkou pekne vyšľaháme do hladnej zmesi. A premiešame s Nescafe.
Vylejeme na sušienkový základ. (inak, pôvodný recept bol s múkou no ja som ho pozmenila a spravila ho bez nej, zdal sa mi lahodnejší, viac krémový.)
Pečieme pri teplote 180°C cca 40min. Keď sa začne plnka odliepať od okrajov a bude zlato-hnedej farby - koláč je upečený. ( Nebojte sa pokiaľ sa bude zdať "traslavý", vždy je potrebné aby ešte postál celú noc a stuhol.)
Na záver Tiramisu chees. natrieme sľahačkou a posypeme kakaom. Dobrú chuť!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára