pondelok 30. mája 2016

Bryndzovka ako zo salaša - Demikát


Demikát, okrem kapustnice, bryndzových halušiek patrí na každý pravý salaš Bryndzová polievka. Práve teraz na jar v Máji je jedinečná. Svoju dokonalú chuť dosahuje práve v tomto mesiaci. Ovečky vyšli na pašu, najedli na čerstvej mladej trávy a to všetko sa odrazí sa silnej prenikavej vôni a chuti bryndze. Cez víkend sa mi práve táto slovenská delikatesa dostala do rúk. Pripravila som demikát       a ako dopadol? posúďte sami :)

Potrebujeme : 7 väčších zemiakov nakrájaných na kocky
                      100g prerastenej slaniny
                      1 menšia cibuľa
                      olej/bravčová masť
                      2 lyžice mletej papriky
                      1l vývaru
                      150g bryndze
                       soľ korenie

Dáme variť zemiaky. Na masti si opražíme cibuľku so slaninkou, keď sa opraží prisypeme papriku a ešte malú chvíľu opražíme. Zalejeme s trochou vriacej vody zo zemiakov. Polovicu zemiakov spolu z vodou rozmixujeme na kašu a pridáme do polievky, zalejeme horúcim vývarom a pridáme zvyšné zemiaky a bryndzu. Povaríme. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme poprípade zriedime alebo zahustíme nastrúhaným zemiakom.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára