AHOJTE!
Tak ako sa máte po Veľkej noci? Ja dúfam, že ste si všetci oddýchli a nabrali síl do ďalších dní :)
Ja som po sviatkoch dostala chuť niečo vymyslieť. V chladničke sme mali šampiňóny tak som sa rozhodla z nich spraviť mňamku.
Tak ako sa máte po Veľkej noci? Ja dúfam, že ste si všetci oddýchli a nabrali síl do ďalších dní :)
Ja som po sviatkoch dostala chuť niečo vymyslieť. V chladničke sme mali šampiňóny tak som sa rozhodla z nich spraviť mňamku.
Raz som už zapekané šampiňóny robila podľa receptu, no boli dosť nasaté olejom. Chutili ale nie tak ako by podľa mňa mali. A to bol dôvod vymyslieť si svoj recept na ne.
Potrebujeme: šampiňóny (najlepšie väčšie),
zemiaky,
polovička červenej cibule,
podľa chuti prerastenú slaninu,
syr údený a neúdený,
olivový olej,
soľ,korenie na žovánsku (alebo grilovacie korenie)
Zemiaky si nakrájame na menšie kúsky a povaríme cca 10 min. Potom dáme vychladnúť. Šampiňóny si umyjeme a vydlabeme. To čo sme vybrali si odložíme na plnku. Šamiňóny naukladáme na zemiaky do zapekacej misy a pokvapkáme oliv.olejom a osolíme.
Na cibuľke si trošku orestujeme slaninu(dopraží sa v rúre),pridáme to čo sme vydlabali a chvíľu restujeme. Nechápeme trochu vychladnúť a potom zmesou naplníme šampiňóny. Posypeme korením a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200°C Keď sú zemiaky mäkké, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť už bez alobalu.
Keď syr ztmavne,vyberieme. Hmmm už cítiť tú krásnu vôňu mňam!!!
Dobrú chuť!
Na cibuľke si trošku orestujeme slaninu(dopraží sa v rúre),pridáme to čo sme vydlabali a chvíľu restujeme. Nechápeme trochu vychladnúť a potom zmesou naplníme šampiňóny. Posypeme korením a prikryjeme alobalom. Pečieme pri teplote 200°C Keď sú zemiaky mäkké, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť už bez alobalu.
Keď syr ztmavne,vyberieme. Hmmm už cítiť tú krásnu vôňu mňam!!!
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára